boris.štok

boris.štok

MERITAS & BORIS ŠTOK – Izuzetna glazbena suradnja vokalista bez premca

Objavljeno 06.11.2021.

Volimo suradnje kroz koje na umjetničkoj razini osjetimo izazov i jedni drugima imamo što reći, govoreći o duetu s riječkim kantautorom rekla je Anita Valo.

Iz glazbene radionice dua Meritas dolazi očaravajuća suradnja s riječkim kantautorom Borisom Štokom, pjesma “Večer” koja je dobila i pripadajuće videoizdanje u režiji Radoslava Jovanova Gonza.

U svijetu “cijepljenom” od luksuza bezbrižnog i opuštenog uživanja u punoj emociji, dolazi nam novo glazbeno postignuće, taman pred sezonom hladnih sjeveraca, suradnja koja nije mogla biti očekivanija i logičnija. Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i Boris Štok napokon se susreću u pjesmi u kojoj ne nedostaje privlačnosti i naboja“, navodi se u najavi pjesme.

Odavno poznate po nadrealno lijepom pristupu glazbi i uzimanju savršenih mjera svakoj pjesmi, Anita i Meri skrojile su ovu uzbudljivu posvetu intimnom trenutku. U pjesmi “Večer” zamislile su upravo Borisa Štoka kao muški vokal.

Nastavak njihovih kompozicijskih rješenja svesrdno je uhvatila u mrežu Ines Prajo i oblikovala trenutak jednog dijela dana, plavičastog dijela u kojem se java pretvara u snove, u kojem dan samo što se nije prepustio večeri… Trenutak u kojem stanemo, a ne bismo željeli stati… Trenutak u kojem ne bismo htjeli kraj, a gotovo je… “Večer” je pjesma onog šuca u trbuh koji se ne vidi i ne čuje, onog koji prostruji cijelim tijelom i poput kratkog spoja na tren zaustavi vrijeme…

U kojem se pitamo: “I vrijedi li išta, jer nisi mi ništa, ako nisam ti sve“. Pjesma se udahne zajedno sa suzama propuštenih prilika, krivih odluka, gorkih istina.., dodaje se u najavi pjesme.

“Večer” je dobila svoju drugu dimenziju ovom vokalnom suradnjom unutar dugogodišnje veze koju imaju s producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom: Anita i Meri su već dugo priželjkivale čuti Anitin izniman vokal i interpretaciju u baladi kao što je ova, uz bok tako sugestivne i uzbudljive boje glasa Borisa Štoka.

– Volimo suradnje kroz koje na umjetničkoj razini osjetimo izazov i jedni drugima imamo što reći. Borisov rad jako volimo, pratimo ga već dugi niz godina i ljubiteljice smo njegovog vokala i izričaja, tako da nam je bilo itekako drago što je pristao biti dio “Večeri”, rekla je Anita, a Meri se nadovezala na njihove planove:

– Album planiramo objaviti do kraja godine, ovo nam je sedmi singl s tog albuma, a trenutačno se radi na dizajnu covera albuma i dovršavaju se još neki miksevi. Sve ovo vrijeme smo čekali pravo vrijeme, a izgleda da je ono kad odlučimo da jest, pa smo hrabro krenule i veseli nas zaokružiti našu priču u cjelinu long-playa.

Boris Štok o pjesmi je kratko na Facebooku poručio: “Konačno, evo jedne lijepe vokalne suradnje s curama iz Meritasa. Bio mi je veliki užitak i čast gostovati u pjesmi, imati isti senzibilitet i biti dio super ekipe. Pjesma “Večer”, izvolite!

Vrati se natrag »