boris.štok

boris.štok

Kratki interview za portal www.buro247.hr

Objavljeno 20.02.2017.

Kako je biti solo izvođač nakon dugo vremena provedenog u riječkom electro pop bendu Quasarr? Koje su prednosti i mane, jesi li osjetio svojevrsno “olakšanje”?

Ponekad malo čudno, ipak sam oduvijek bio u bendu i trebat će mi vremena naviknuti se. Ali, promjena je uvijek dobrodošla, pogotovo ako se želiš razvijati. Mišljenja sam da si treba stalno postavljati nove izazove, izlaziti iz “comfort zone”, a to nikad nije jednostavno. Sve je to novi izazov koji pruža milijun mogućnosti, ali i puno posla te odgovornosti s obzirom na to da moram iznova sve izgraditi. Puno radim i snimam, pa uz malo strpljenja i vremena, vjerujem da će se stvari brzo realizirati na terenu.

Tvoj drugi singl je vani, kao i spot, o čemu je riječ, kako to da si se odlučio za obradu pjesme Denis & Denis?

To je moj hommage zvuku osamdesetih. Htio sam minimalizam, samo elektronika i vokal. Malo eksperimentirati aranžmanom te dati svoju interpretaciju i ekspresiju, ali zadržati sličan senzibilitet originala. Naime, na albumu će se osim većinom mojih autorskih pjesama, naći još pokoja obrada. Ovo je dakle tek početak…

U svom novom video izdanju koje odlično prati senzibilitet same pjesme i tvoje izvedbe odlučio si se prepustiti u ruke iskusnog redatelja Filkovića, kako je došlo do suradnje i kako vam je bilo surađivati kroz cijeli ovaj video projekt?

Cijela suradnja i snimanje protekli su vrlo ugodno. Filip je imao jasnu ideju što i kako želi pa nije bilo lutanja. Želio sam moderan, ali i pomalo mračan ton, s naglašenom estetikom. Mislim da kamera i slika imaju vrlo lijepih trenutaka te da se audio i vizualno dobro nadopunjuju.

Kako bi opisao svoj glazbeni izričaj, što preferiraš u glazbi koju stvaraš i za što se nikada recimo ne bi odlučio u toj domeni?

Uvijek volim dobar groove, eksperimentirati zvukom, aranžmanima i produkcijom, a vokalom dati završnu boju pjesmi. Ali, na kraju cijelog procesa stvaranja, ono što čuješ mora odražavati tvoju osobnost. Glazba je fantastičan medij za kreativnost, bitno je samo ne ponavljati se i ne igrati na sigurno.

Koji su ti neki planovi u bliskoj budućnosti, što sve možemo očekivati, ima li kakav koncert u pripremi možda koji bi nam htio najaviti?

Trenutno dovršavam album i pripremam bend za live nastupe. Premda sam nestrpljiv po pitanju nastupa, vjerujem da singlovima treba dati prostora i vremena da ih publika čuje i zavoli kako bi koncerti bili što bolji. Do ljeta mislim izbaciti još jedan singl te potom konačno i album. Napraviti koncertne promocije u Zagrebu, Rijeci te krenuti svirati ostatak regije.

Što Boris Štok sluša privatno, koje posljednje albume i glazbenike imaš na svojoj playlisti i koje bi preporučio, neke bez kojih ne možeš?

Slušam stvarno svašta, ali uglavnom uvijek je to nešto sa čime se mogu poistovjetiti -energijom, ekspresijom vokala, grooveom i slično. U posljednje vrijeme znam slušati: Tame Impalu, Michaela Kiwanuka, Florence, Kamasi Washington, a nedavno sam dobio novi album Radioheada pa i to preslušavam. Ali, oni kojima se uvijek vratim su: Bowie, Moloko, Cave, Depeche, volim poslušati Kate Bush, Björk, Georgea Michaela i još stotinu toga…

Vrati se natrag »